Sernik po amerykańsku
Łączenie skrajnych i z pozoru niepasujących do siebie smaków jest bardzo modne w kuchni. Mięso z różnego rodzaju owocami czy słone potrawy ze słodkimi cieszą się popularnością wśród coraz większej liczby wybrednych smakoszy. Jednak Amerykanie wpadli chyba na najbardziej oryginalny pomysł połączenia potraw i zaczęli serwować sernik z aligatorem.
Przysmak ten można zjeść w Luizjanie, w Nowym Orleanie. Jest tam restauracja Jacque-Imo’s Cafes, która w swoim menu ma właśnie tę dosyć nietypową propozycję. Sernik z aligatorem podaje się tam zazwyczaj z innymi dodatkami, np.
z krewetkami. Tworzy to niecodzienną mieszankę smaków: z jednej strony słodki, delikatny i miękki sernik, a drugiej zaś wyraziste, twarde mięso śmiertelnie niebezpiecznego aligatora.Sernik z aligatora nie jest jednak potrawą, którą zajadają się na co dzień mieszkańcy Stanów Zjednoczonych.
To raczej atrakcja przyciągająca do restauracji zagranicznych turystów, którzy chcą przeżyć niecodzienne kulinarne wrażenia smakowe. Zachęcamy do zapoznania się z potrawami jakie serwuje nowoczesna restauracja warszawa.
świeże warzywa
Polecane artykuły
Kiedy nie ma czasu jeść
Wielu z nas żyje w ciągłym biegu. Praca, rodzina, dom, po pracy jakieś dodatkowe zajęcia – własne albo dzieci, a do tego jeszcze zakupy, sprzątanie, no i oczywiście gotowanie. Zdarzają się takie dni w tygodniu, że nie mamy po prostu czasu na gotowanie, ale wiemy, że zarówno my, jak i nasza rodzina m
Łatwa dostępność przypraw
Wspomnieliśmy już, że w obecnych czasach można bez większego wysiłku nabyć znakomite przyprawy i cieszyć się ich walorami. Rzeczywiście tak jest, ponieważ na wolnym rynku dostawcy rywalizują o uwagę klienta. Coraz mniej osób zadowala się najbardziej podstawowymi przyprawami. Chcemy mieć szerszy wa