Lato – idealny czas na gotowanie

Lato – idealny czas na gotowanie

Latem zazwyczaj nie chce nam się jeść, ale jak już zgłodniejemy to możemy wybierać spośród bardzo dużej ilości świeżych produktów. Warzywa i owoce sprawiają, że nie wiemy co wybrać. Kryterium jest wobec tego często czas, w jakim się je przygotowuje.

Nie od dziś bowiem wiadomo, że nikt specjalnie nie ma czasu, ani siły aby codziennie spędzać w kuchni strasznie dużo czasu. Dlatego najlepsze potrawy to takie, które można przygotować bardzo szybko, choćby w kwadrans. Dlatego tak popularny jest najprostszy, kojarzący się nam z dzieciństwem, letni obiad jakim jest sadzone jajko z młodymi ziemniakami, koniecznie posypanymi koperkiem, a do tego kefir do popicia.

To danie wręcz banalnie proste, a każdy kto przynajmniej raz je jadł, wie jakie dobre. Smakuje świeżością, latem, nie jest to ciężki obiad więc idealnie nadaje się nawet na upalny dzień. Poza tym, jak już wiemy, przygotowuje się go błyskawicznie, co jest jego olbrzymią zaletą.

Nawet początkujący kucharz czy kucharka sobie z nim poradzi.