Lato – idealny czas na gotowanie
Latem zazwyczaj nie chce nam się jeść, ale jak już zgłodniejemy to możemy wybierać spośród bardzo dużej ilości świeżych produktów. Warzywa i owoce sprawiają, że nie wiemy co wybrać. Kryterium jest wobec tego często czas, w jakim się je przygotowuje.
Nie od dziś bowiem wiadomo, że nikt specjalnie nie ma czasu, ani siły aby codziennie spędzać w kuchni strasznie dużo czasu. Dlatego najlepsze potrawy to takie, które można przygotować bardzo szybko, choćby w kwadrans. Dlatego tak popularny jest najprostszy, kojarzący się nam z dzieciństwem, letni obiad jakim jest sadzone jajko z młodymi ziemniakami, koniecznie posypanymi koperkiem, a do tego kefir do popicia.
To danie wręcz banalnie proste, a każdy kto przynajmniej raz je jadł, wie jakie dobre. Smakuje świeżością, latem, nie jest to ciężki obiad więc idealnie nadaje się nawet na upalny dzień. Poza tym, jak już wiemy, przygotowuje się go błyskawicznie, co jest jego olbrzymią zaletą.
Nawet początkujący kucharz czy kucharka sobie z nim poradzi.
Polecane artykuły
Kiedy nie ma czasu jeść
Wielu z nas żyje w ciągłym biegu. Praca, rodzina, dom, po pracy jakieś dodatkowe zajęcia – własne albo dzieci, a do tego jeszcze zakupy, sprzątanie, no i oczywiście gotowanie. Zdarzają się takie dni w tygodniu, że nie mamy po prostu czasu na gotowanie, ale wiemy, że zarówno my, jak i nasza rodzina m
Łatwa dostępność przypraw
Wspomnieliśmy już, że w obecnych czasach można bez większego wysiłku nabyć znakomite przyprawy i cieszyć się ich walorami. Rzeczywiście tak jest, ponieważ na wolnym rynku dostawcy rywalizują o uwagę klienta. Coraz mniej osób zadowala się najbardziej podstawowymi przyprawami. Chcemy mieć szerszy wa